събота, 21 февруари 2009 г.

Как да разпознаем добрата афилиейт програма

Най-важното нещо преди да се захванете с афилиейт маркетинг е да си изберете подходящата програма. Има няколко сигурни признака, по които да разпознаете добрите афилиейт програми и в тази статия ще ви дам няколко съвета преди да започнете.

1. Внимателно проучете компанията.

2. Проверете какви продукти продава тази компания и проучете доколко търсени са тези продукти (какъв пазар има за тях). Много е важно да обърнете внимание и на каква цена се продават (най-добре се търгуват стоки и услуги на стойност $10 - $500). Разбира се, ако сте запознати с търговията и пазара на скъпоструващите продукти можете да се гмурнете и в дълбоките води на афилиейт маркетинга, но тази статия е за начинаещите в тази област.

3. Обърнете внимание на комисионните, които ще получавате. Ако предлаганата комисионна е по-малко от 20%, по-добре се откажете от тази програма, не си заслужава.

4. Афилиейт програмата би трябвало да предоставя достатъчен брой ръководства за начинаещите, със съвети как да започнете, как да си направите успешен уебсайт, тънкости на бизнеса и пр. Дори и да имате опит в интернет маркетинга, винаги ще ви е от полза, ако научите нещо ново.

5. Проверете как работи отделът за обслужване на клиенти на компанията. Изпратете някакво запитване и вижте след колко време ще получите отговор. Добрите афилиейт програми имат support, който е постоянно на разположение, за да отговаря на клиентските въпроси.

6. Важно: НЕ БИ ТРЯБВАЛО ПРОГРАМАТА ДА ВИ ЗАДЪЛЖАВА ДА КУПУВАТЕ КАКВОТО И ДА БИЛО. Бъдете крайно подозрителни, ако ви се искат пари за регистрацията, за някакъв продукт или за нещо друго. Потърсете афилиейт програма, която ще плаща на вас, а не вие на тях.

7. Трябва да има достатъчно добра система за проследяване на вашите доходи, за да сте сигурни, че ще получите комисионна за всички ваши продажби. Системата трябва да е достатъчно добра, за да осигури и защитата на вашите лични данни.

8. Добрата афилиейт програма би трябвало да ви плаща поне веднъж месечно и минималната сума за плащане не би трябвало да е повече от 100$. Когато си избирате програма, се поинтересувайте какви са условията и методите на плащане, за да сте сигурни, че те са удобни и подходящи за вас.

И така, избирайки афилиейт програма имайте едно на ум за тези 8 точки, защото те ще ви помогнат да вземете правилното решение. Изборът на добра програма е първата и основна крачка към вашия успех.

Накрая ми се иска да ви препоръчам MoreNiche - една програма, която не само че отговаря на 8-те критерия, но и предлага 15$ бонус при регистрация. Има и различни безплатни ресурси - уеб темплейти, статии, рекламни материали, е-книги и др. Необходимо е само да знаете малко Английски.

Присъединете се и печелете с MoreNiche!